Quote Phoenix Vocals

Phoenix Vocals staat onder leiding van muzikaal leider en arrangeur Richard FitzHugh. We staan voor samenwerking, kwaliteit en performance op hoog niveau. Ons motto is: steengoed, creatief, gezellig én uitdagend. Op eigenzinnige wijze zetten we theatrale nummers neer in onze eind productie.

Samen werken we met veel energie en passie aan de mooiste musicalsongs, popnummers en klassieke muziek. Dat doen we met nieuwe arrangementen en verrassende bewerkingen van zowel tophits als minder bekende nummers. Alle arrangementen zijn speciaal geschreven voor de zangers uit de groep, zodat iedereen altijd op de top van zijn of haar kunnen kan performen.

We vinden de ontwikkeling van de groep als geheel belangrijk, maar ook die van jou als individu. Daarom verzorgen per jaar vier professionals een uitgebreide workshop waarin je o.a. nieuwe technieken leert. Omdat de focus ligt op theatermuziek, verpakken we onze nummers en optredens in een productie met professionele regie, ontwerp en techniek.

Seizoen 2023-2024

Wil je op de hoogte blijven van de audities voor volgend seizoen. Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wie zoeken wij?

We zoeken ambitieuze zangers en zangeressen die de lat hoog willen leggen om met elkaar de magie van ensemblezang en -performance op het toneel te creëren. Kun je de volgende vragen instemmend beantwoorden? Dan ben je een Phoenix Vocalist! Schrijf je in voor de audities.

 • Ben jij een zanger, 18 jaar of ouder?
 • Kan jij spelen en bewegen?
 • Kan jij een nummer goed overbrengen aan het publiek?
 • Ben jij elke dinsdagvond beschikbaar voor de repetities?
 • Ben je bereid samen hard te werken, maar zeker ook thuis individueel tijd te besteden aan het instuderen van de partijen?
 • Ben je creatief en zoek je een vocale uitdaging in prachtige arrangementen?

Hou me op de hoogte!

Phoenix Vocals auditie

Wat hebben we straks van je nodig?

Na je aanmelding ontvang je van ons een email met daarin verdere informatie over de auditie. We informeren je dan over de tijd en plaats van je auditie en wat je van te voren bij ons moet aanleveren. Om te zorgen dat je je alvast kunt voorbereiden hieronder al de meest belangrijke items die we sowieso van je moeten ontvangen voor de auditie.

 • Theater-CV, inclusief foto
 • Twee nummers:
  • het moet één uptempo en één ballad zijn
  • bij voorkeur uit een musical
  • indien geen musicalnummer dan moet de focus op de interpretatie van het nummer liggen
  • minimaal één nummer in het Engels
 • Bladmuziek uiterlijk 1 week voor de auditie toesturen
 • Er is standaard pianobegeleiding, maar als je met backing tracks wilt zingen, dat mag.  De Mp3’s met alleen een backing track, dus geen vocals, moeten tegelijk met de bladmuziek worden aangeleverd.

Cast leden hun ervaring

Anne
AnneCast 2021-2022
Lees verder
Behalve dat ik wist hoe Richard werkt kende ik maar 2 mensen in de groep. Ik hoopte dat het een leuk seizoen zingen zou worden maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het allerleukste vond ik dat de groep echt een groep is van verschrikkelijk getalenteerde zangers/performers zonder enige vorm van diva gedrag. We zien allemaal elkaars toegevoegde waarde en inzet binnen het geheel. En daardoor is de saamhorigheid en de kwaliteit van het eindproduct heel hoog. Ik heb veel geleerd van het feit we ieder nummer echt met elkaar behandelen en vorm geven. Waardoor het nummer zo veel meer lagen en kleuren krijgt.
Solveig
SolveigCast 2021-2022
Lees verder
Het leek me een ambitieuze groep met een hoog niveau. Het leukste vond ik op toneel staan met mensen die weten wat ze staan te doen. Dit geeft vertrouwen en een gevoel van trots. En genieten van het geluid wat we samen produceren. En gewoon heel erg gezellig 😁. Het meest heb ik geleerd om in je/mijn eigen kracht te blijven. Er is zo veel talent in de groep, en iedereen heeft zijn eigen unieke geluid en kracht.
Albert
AlbertCast 2021-2022
Lees verder
Phoenix is een theater-zang groep en er wordt dan ook hard gewerkt aan timing, emotie, uitspraak, spel, enzovoort. Dus ik heb geleerd dat het niet een tekst opdreunen is, maar veel meer dan dat om het publiek mee te nemen in het verhaal. Met elkaar iets fantastisch in het theater neerzetten. En wat maakt Richard toch ontzettend goede arrangementen!! Echt een feestje om die met deze groep geweldige mensen in te studeren en met een avondvullende show aan het publiek te laten zien/horen.
Jelle
Jelle Cast 2023-2024
Lees verder
Super ambitieuze club mensen, met goede zangers die er bewust voor kiezen om samen toffe ensemblestukken te zingen. Wat ik het leukste vind zijn de uitdagende partijen die Richard je geeft. Het is echt anders dan een normaal koor! Ik heb geleerd dat je zoveel meer kan bereiken met een nummer als iedereen z'n partijen vooraf kent! Dat geeft echt een kick als je het voor de eerste keer doorzingt!
Adrienne
AdrienneCast 2023-2024
Lees verder
Het samenzingen met fijne getalenteerde mensen! Het samen zingen en met elkaar en iets moois maken blijft magisch. We hebben het met elkaar ook heel gezellig en dat maakt dat ik altijd uitkijk naar onze repetitie avond. Het meeste heb ik geleerd van de workshop Liedinterpertatie van Pia. Nog meer op de tekst letten en je inleven. En meer en meer op dynamiek letten wat in onze bladmuziek staat.
Previous
Next

En wat kost het allemaal?

Team Phoenix Vocals

Waar repeteren we?