Richard FitzHugh

Musikaal Leider arrangeur Phoenix Vocals
Foto door Monique Hoffman

Muzikaal leider & Arrangeur

Richard studeerde wiskunde op Cambridge en vervolgens Music Composition aan de Royal College of Music en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sinds 2005 werkt hij als componist, dirigent, arrangeur en pianist voor zowel professionele projecten als amateurvoorstellingen. ⁠
Zijn werk als componist werd uitgezonden op nationale radio in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Als vocaal en instrumentaal arrangeur schreef hij voor groepen in Nederland, België en Frankrijk, waaronder Theaterzanggroep Prestige, Pandora Werktheater, Theater KA en twee volledig nieuwe musicals, Man op Duivelseiland (voor Stichting Nieuw Theaterwerk) and Tybalt.
Als muzikaal leider was hij betrokken bij in totaal meer dan 50 producties, waaronder bij Storytellers (Zoetermeer), Sempre Sereno (Wageningen), Theater de Leeuw producties (Arnhem), Theaterzanggroep Prestige (Voorburg), theatergroep SPOT (Den Haag) en pop-musicalkoor New Sound (Delft). Momenteel werkt hij mee aan producties van Tick, Tick…BOOM! en Next To Normal.⁠

Wat je wellicht nog niet wist over Richard

RICHARD DE MAN ERACHTER

Marleen van der Loo

Regisseur 2022-2023

Marleen is als zangeres en actricie al ruim 25 jaar actief in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en België.

In Nederland speelde ze hoofdrollen in musicals als Elisabeth (Elisabeth), Evita(Mistress), MAMA MIA!(Donna), Aida(Amneris), 3 Musketiers(Anna en Milady), Nine(Claudia), Hello Dolly(Irene), Footloose(Vi), Cats(Gumby), Ciske de Rat(Suus en tante Jans), 1953-de Musical(Willemien), Kruimeltje(Koster), Aspects of Love(Rose), Love Story(Moeder), Tom’s Magische Speelgoedwinkel(Hera) en Liften (Karlijn) en Come From Away (Beulah).

Regie/choreografie. Marleen is in het semi professionele circuit als regisseur, scriptschrijver en choreograaf al jaren actief bij gezelschappen en beroepsopleidingen als Fontys (Tilburg), Studio 26 ( Velp), Theater de Leeuw (Arnhem) en Sempre Sereno (Wageningen).
Ze schreef en/of regisseerde onder andere:
Parade 2016, 3 Musketiers 2017, Shrek 2018, The Addams Family 2018, Honk 2018, Side Show 2019, Hamelen 2019, Man op Duivelseiland 2019, Rent 2019, Waitress 2020, Het Ministerie van Fantastische Zaken 2020, de Notenkraker 2020, Next to Normal 2021 en Fame 2022.

Prijzen: Was genomineerd voor een John Kraaijkamp Musical Award voor haar rollen in: Hello Dolly(2005), Footloose(2007),1953-de musical(2011), Love Story(2014) en Come From Away (2022)
In Wenen won zij een publieksprijs voor haar rol als Sarah in Tanz Der Vampire(1999)

Floor Bokkes

Choreograaf 2021-2023

Floor is een enthousiasteling voor wie het maken van choreografieën een uit de hand gelopen hobby is. Floor heeft jarenlang danslessen gevolgd in verschillende stijlen en ook zanglessen gehad. Na haar middelbare school koos ze voor een studie biologie. Ze ontdekte hoe leuk het is om voor groepen te staan tijdens het geven van excursies op Terschelling.
 
Ondertussen bleef het dansen en zingen kriebelen. Uiteindelijk belandde ze bij musicalvereniging Sempre Sereno waar ze diverse producties meespeelde. Ze kreeg de kans om te ondersteunen bij de choreografieën en ontdekte dat ze daar plezier uithaalde. Ze maakte choreografieën voor Shrek, Side Show en Our House. Ook maakte ze met Theater Ka de theatershow Spiegels. 
 
Floor is bekend met de werkwijze van Richard, omdat ze zelf bij diverse producties heeft meegezongen (afgelopen seizoen nog de musical Sweeney Todd bij Theater de Leeuwproducties). Het feit dat ze de bladmuziek kan lezen helpt haar om choreografieën te maken op de prachtige, complexe arrangementen. Ze vindt het belangrijk dat de bewegingen de zang ondersteunen en dat de interpretatie en intentie kloppen. 

Floor draagt Phoenix Vocals een warm hart toe en was dan ook vereerd toen ze gevraagd werd om twee choreografieën te maken. 

Sven Ruggenberg

Foto door Caroline de Winter

Regisseur 2021-2022

Sven Ruggenberg werkt als freelancer voor verschillende culturele organisaties. Hij startte zijn theaterwerk bij Greg & Baud Productions in Zoetermeer en was daar technicus, producent en marketeer bij vele producties.

Daarna startte hij Cadenza Theateropleidingen en Storytellers, waarbij hij ook grotere openluchtprojecten zoals de musicals in het Buytenpark Theater en Festival Historisch Zoetermeer ontwikkelde en produceerde.

Hij regisseerde er verschillende toneelstukken, zoals THE WEIR (2015), ZIEKTE VAN DE JEUGD (2017), en vele locatievoorstellingen waaronder bewerkingen van AN INSPECTOR CALLS en de film WAKING LIFE. In 2019 regisseerde hij de monoloog HET HOGE WOORD met Bob van den Bos in Theater Branoul in Den Haag. Het vervolg op deze voorstelling gaat in november 2022 in premiere.

Bij Phoenix Vocals regisseert hij voor het eerst een grote zanggroep in een avondvullende theatervoorstelling.