Phoenix Vocals wat doen wij

Wat gaan we doen?

Repetities

Een theaterseizoen bestaat uit 40 reguliere repetities op dinsdagavond van 19:45 tot 22:30 uur.

In het eerste seizoen 2021 starten we op dinsdag 7 september en repeteren wekelijks tot de eindvoorstelling in juni 2022. Ook zijn er twee repetitiezondagen en/of een repetitieweekend. Je ontvangt een complete jaarplanning waar alles in staat.

Optredens

Gedurende het jaar repeteren we met elkaar aan het repertoire. Naast de voorstelling vinden wij het belangrijk om ook tussenoptredens te verzorgen. Zo leren we nog beter samen zingen en spelen en bouwen we aan onze beste performance. Om kilometers te maken op het podium zijn we van plan om met Phoenix Vocals mee te doen aan korenfestivals en culturele evenementen. We gaan dus gelijk actief op zoek naar kansen om op te treden met de groep!

Workshops

De ontwikkeling van Phoenix Vocals staat verder centraal in vier workshops die we gedurende het jaar aanbieden. Individueel én als groep leren we nieuwe technieken over samenzang en performance. Zo ontwikkel je je eigen kracht verder en staan we samen sterker op het toneel. De workshops worden gegeven door professionals uit het theatervak, met speciale expertise op het gebied van ensemblezang.

De geplande workshops in 2021/2022 zijn: 

  • Syd Horster – Universal Voice System
  • Merel Martens – Co-creative singing
  • Panda van Proosdij – Voice and physique
  • Hans Cassa – Ensemble singing

Syd Horster

Workshop Phoenix Vocals

Merel Martens

Merel Martens workshop Phoenix Vocals

Panda v Proosdij

Workshop Phoenix Vocals

Hans Cassa

workshop Phoenix Vocals

Eindvoorstelling

We sluiten het jaar af met een eindvoorstelling.  We maken een compilatie voorstelling waarin we zo’n 20 ensemble nummers presenteren aan ons publiek. Een mix van nummers gebracht door kleine ensembles tot nummers gezongen door de gehele groep. Een regisseur zorgt ervoor dat alles een geheel wordt. We maken theater waarbij naast de zang de interpretatie en performance zijn minstens zo belangrijk.

En wat kost het allemaal?

Aanmelden voor een audities?

Waar repeteren we?