Phoenix Vocals wat doen wij

Wat doen wij?

Het is ons doel de ensemblezang van de individuele (amateur) zanger verder te ontwikkelen. Dat doen we door middel van een productie waarbij we alleen ensemble nummers brengen, van groot tot klein.  De nummers zijn speciaal door Richard FitzHugh gearrangeerd voor de cast van het seizoen. Maar we doen nog meer…

Repetities

Een theaterseizoen bestaat uit 40 reguliere repetities op dinsdagavond van 19:45 tot 22:30 uur.

In het seizoen 2023-2024 starten we op dinsdag 29 augustus en repeteren wekelijks tot de productie in juni 2024.

Ook zijn er een aantal (4 tot 6) repetitiezon/zaterdagen en een repetitieweekend. 

Je ontvangt een complete jaarplanning waar alles in staat.

Optredens

Gedurende het jaar repeteren we met elkaar aan het repertoire. Naast de productie vinden wij het belangrijk om ook tussenoptredens te verzorgen. Zo leren we nog beter samen zingen en spelen en bouwen we aan onze beste performance.

In April geven we de Phoenix in Concert in zowel Den Haag als Arnhem.

Phoenix Vocals zal ook mee  doen aan korenfestivals en culturele evenementen. We zijn dus altijd actief op zoek naar kansen om op te treden met de groep!

Workshops

De ontwikkeling van Phoenix Vocals staat verder centraal in vier workshops die we gedurende het jaar aanbieden. Individueel én als groep leren we nieuwe technieken over samenzang en performance. Zo ontwikkel je je eigen kracht verder en staan we samen sterker op het toneel. De workshops worden gegeven door professionals uit het theatervak, met speciale expertise op het gebied van ensemblezang.

De workshops voor seizoen 2023-2024 zijn:

 • Marleen van der Loo – Theatersport/improvisatietheater
 • Rein Kolpa – an introduction to vocal core
 • Martina Blok – Ensemble Singing
 • Floor Bokke – Dance Workshop

Marleen vd Loo

Marleen van der Loo

Rein Kolpa

Rein Kolpa

Martina Blok

Martina Blok

Floor Bokkes

Floor Bokkes 2

In 2022/2023 werden de workshops gegeven door:

 • Merel Martens – Co-creative singing
 • Hans Cassa – Ensemble singing
 • Zjon Smaal – (oprecht) spel, waar gelachen mag worden
 •  Pia Douwes – Liedinterpretatie

In 2021-2022 werden de workshops gegeven door:

 • Syd Horster – Universal Voice System
 • Merel Martens – Co-creative singing
 • Panda van Proosdij – Voice and physique
 • Hans Cassa – Ensemble singing

Productie

We sluiten het jaar af met een voorstelling.  We maken een compilatie theatervoorstelling waarin we zo’n 24 ensemble nummers presenteren aan ons publiek. Een mix van nummers gebracht door kleine ensembles (minimaal 6 zangers) tot nummers gezongen door de gehele groep. Een regisseur zorgt ervoor dat alles een geheel wordt. We maken theater waarbij naast de zang de interpretatie en performance minstens zo belangrijk zijn.

En wat kost het allemaal?

Aanmelden voor een audities?

Waar repeteren we?

 

 

 

Cast leden hun ervaring

Anne
AnneCast 2021-2022
Lees verder
Behalve dat ik wist hoe Richard werkt kende ik maar 2 mensen in de groep. Ik hoopte dat het een leuk seizoen zingen zou worden maar het heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het allerleukste vond ik dat de groep echt een groep is van verschrikkelijk getalenteerde zangers/performers zonder enige vorm van diva gedrag. We zien allemaal elkaars toegevoegde waarde en inzet binnen het geheel. En daardoor is de saamhorigheid en de kwaliteit van het eindproduct heel hoog. Ik heb veel geleerd van het feit we ieder nummer echt met elkaar behandelen en vorm geven. Waardoor het nummer zo veel meer lagen en kleuren krijgt.
Solveig
SolveigCast 2021-2022
Lees verder
Het leek me een ambitieuze groep met een hoog niveau. Het leukste vond ik op toneel staan met mensen die weten wat ze staan te doen. Dit geeft vertrouwen en een gevoel van trots. En genieten van het geluid wat we samen produceren. En gewoon heel erg gezellig 😁. Het meest heb ik geleerd om in je/mijn eigen kracht te blijven. Er is zo veel talent in de groep, en iedereen heeft zijn eigen unieke geluid en kracht.
Albert
AlbertCast 2021-2022
Lees verder
Phoenix is een theater-zang groep en er wordt dan ook hard gewerkt aan timing, emotie, uitspraak, spel, enzovoort. Dus ik heb geleerd dat het niet een tekst opdreunen is, maar veel meer dan dat om het publiek mee te nemen in het verhaal. Met elkaar iets fantastisch in het theater neerzetten. En wat maakt Richard toch ontzettend goede arrangementen!! Echt een feestje om die met deze groep geweldige mensen in te studeren en met een avondvullende show aan het publiek te laten zien/horen.
Previous
Next