Phoenix Vocals wat doen wij

Wat doen wij?

Het is ons doel de ensemble zang van de individuele zanger verder te ontwikkelen. Dat doen we door middel van een productie waarbij we alleen ensemble nummers brengen, van groot tot klein.  De nummers zijn speciaal door Richard FitzHugh gearrangeerd voor de cast van het seizoen. Maar we doen nog meer…

Repetities

Een theaterseizoen bestaat uit 40 reguliere repetities op dinsdagavond van 19:45 tot 22:30 uur.

In het seizoen 2022-2023 starten we op dinsdag 6 september en repeteren wekelijks tot de productie in juni 2022. Ook zijn er twee repetitiezondagen en/of een repetitieweekend. Je ontvangt een complete jaarplanning waar alles in staat.

Optredens

Gedurende het jaar repeteren we met elkaar aan het repertoire. Naast de productie vinden wij het belangrijk om ook tussenoptredens te verzorgen. Zo leren we nog beter samen zingen en spelen en bouwen we aan onze beste performance. Om kilometers te maken op het podium zijn we van plan om met Phoenix Vocals mee te doen aan korenfestivals en culturele evenementen. We zijn dus altijd actief op zoek naar kansen om op te treden met de groep!

Workshops

De ontwikkeling van Phoenix Vocals staat verder centraal in vier workshops die we gedurende het jaar aanbieden. Individueel én als groep leren we nieuwe technieken over samenzang en performance. Zo ontwikkel je je eigen kracht verder en staan we samen sterker op het toneel. De workshops worden gegeven door professionals uit het theatervak, met speciale expertise op het gebied van ensemblezang.

De workshops in 2021/2022 waren:

  • Syd Horster – Universal Voice System
  • Merel Martens – Co-creative singing
  • Panda van Proosdij – Voice and physique
  • Hans Cassa – Ensemble singing

Syd Horster

Workshop Phoenix Vocals

Merel Martens

Merel Martens workshop Phoenix Vocals

Panda v Proosdij

Workshop Phoenix Vocals

Hans Cassa

workshop Phoenix Vocals

Productie

We sluiten het jaar af met een voorstelling.  We maken een compilatie voorstelling waarin we zo’n 20 ensemble nummers presenteren aan ons publiek. Een mix van nummers gebracht door kleine ensembles tot nummers gezongen door de gehele groep. Een regisseur zorgt ervoor dat alles een geheel wordt. We maken theater waarbij naast de zang de interpretatie en performance minstens zo belangrijk zijn.

En wat kost het allemaal?

Aanmelden voor een audities?

Waar repeteren we?