Phoenix Vocals wat doen wij

Workshops 2021

Workshop 1: Universal Voice System

Workshop Phoenix Vocals

Syd Horster

Op jonge leeftijd ben ik begonnen met het maken van muziek. Toen ik 6,5 jaar jong was kreeg ik mijn eerste pianoles. Al snel had ik de smaak te pakken en de keuze om na de basisschool naar de Havo voor Muziek en Dans te gaan, was geen moeilijke. Na de Havo ben ik gaan studeren aan het Rotterdams Conservatorium (nu Codarts), afdeling Muziektheater.

Door de jaren heen ben ik als zangdocent/vocal coach betrokken geweest bij vele projecten. Zo werkte ik oa voor Joop van den Ende en Bos Theaterproducties.

Ik heb de eer om regelmatig met fantastische musical- en popartiesten te mogen werken. Verder heb ik onder andere les gegeven aan Codarts, Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, Frank Sanders Akademie, Lucia Marthas Institute for Performing Arts en het Universal Voice Institute.

Ik heb me gespecialiseerd in Estill Voice Training (EVT) en ben course instructor in het Universal Voice System. Als zangdocent en vocal coach kan ik hiermee vele stemgebruikers helpen hun stem te ontwikkelen of efficiënter en gezonder in te zetten.

Workshop 2: Ensemble Singing

workshop Phoenix Vocals

Hans Cassa

Hans Cassa is afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium in 1992 als uitvoerend en docerend musicus. Tegenwoordig draagt de school de naam Codarts, Hogeschool voor de Kunsten Rotterdam en van september 2014 tot september 2018 was hij daar hoofd van de afdeling Muziektheater.

Al gedurende zijn studie was hij betrokken bij diverse producties. Zo zong hij bij de jazz improvisatiegroep Tamam en het a capella kwartet The Oom Maw Maw.

Daarna zong hij bij Montezuma’s Revenge in de programma’s The Third Act and Blind Man’s Dream. De a capella popgroep bespeelde naast het Nederlandse theatercircuit ook de podia van België en Duitsland.

Hij verliet de groep in 1993 om in 2000 terug te keren en nog vier shows met de groep te maken, waaronder de bejubelde show Pop Art. Het speelgebied had zich inmiddels uitgebreid naar Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk en Montezuma stond in september 2006 een maand lang op het Fringe Festival in Edinburgh.

In de tussenliggende jaren speelde en zong Hans in de musicals Cats van Carré theaterproducties en My Fair Lady, Evita en Joe, de musical geproduceerd door Joop van den Ende theaterproducties.

Ook toerde hij een seizoen lang met Robert Long, als backing vocalist.

In het najaar van 2011 speelde Hans wederom bij Montezuma’s Revenge in het programma Montezuma’s Revenge Strikes Back, waarmee de terugkeer van de groep een feit werd. In 2013 volgde nog het programma Run.

Verder is hij actief met het vertalen van tekenfilms voor televisie en bioscoop, studiowerk, het arrangeren/componeren voor a capella groepen in binnen- en buitenland en het geven van workshops. Zo heeft Hans gewerkt met het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor waarvoor hij een prijswinnend arrangement schreef t.g.v. het 10e Europäische Jugendchor Festvial in Basel in 2016.

 

Workshop 3: Voice and physique

Workshop Phoenix Vocals

Panda van Proosdij

Ze ontwikkelde de afgelopen jaren de filosofie/ methode ‘Van Voice & Physique naar Choireography’ Deze filosofie draait om het ondersteunen van de (kwaliteit van de) stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en door ondersteunende beweging.

In april 2014 is haar boek ‘Voice & Physique’ gepubliceerd en in april 2019 haar 2e boek ‘Choireography’. In het najaar van 2021 verschijnen van haar hand het Ebook ‘Waking & Warming-up’ en het Ebook + ‘Choireography for Canons’ i.s.m. Helbling Publishing.

Panda geeft masterclasses en workshops aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland en is als atelierleider is Panda betrokken bij diverse Europese festivals van o.a. Europa Cantat, AMJ Eurotreff en Choralies.

Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel(DK) is ze in 2014 wereldkampioen geworden met een programma waarbij stem en beweging elkaar ondersteunen (The World Choir Games, Riga). In 2015 maakte ze wederom de choireography voor het Aarhus Pigekor en won daarmee de Silver Rose Bowl bij ‘Let the People Sing’ in München met hun nieuwe programma. In 2018 namen ze voor de 2e keer de wereldtitel in de categorie ‘Female Choir’mee naar huis tijdens de World Choir Games in Pretoria, Zuid Afrika.

Workshop 4: Co-creative singing

Workshop Phoenix Vocals

Merel Martens

Merel Martens is a full-time choir leader, arranger, teacher and coach. In May 2015 she received a Master’s degree in ‘Vocal Leadership’ from the Royal Academy of Music (DK), studying with Jim Daus Hjernøe, with the highest possible honors. She is also influenced by colleagues such as Peder Karlsson (ex-The Real Group) and Roger Treece (co-writer Vocabularies – Bobby McFerrin). In the Netherlands Merel is well-known for her involvement in the award-winning vocal groups “Pitch Control”, “MAZE” and “VOÏSZ Vocal Projects”. She is also vocal coach for several professional groups: “The Junction” (NL), “Perpetuum Jazzile” (SI), “Vocalocity”(IL) and “The Keystones” (FR).

Merel has been inspired by The Real Group ever since The Real Group Festival in 2012, and has worked closely with Peder, Anders Edenroth & Katarina. She enjoys running workshops for choir leaders, coaching vocal groups and choirs, and especially working on Circlesongs, pop repertoire and vocal games. She aims to create a positive flow of energy in rehearsal and to keep all participants feeling safe and involved. Merel’s vocal leadership style draws strongly on the methods of her mentor Jim Daus Hjernøe and the notion of Vocal Painting.

In September 2014 Merel founded the “Dutch Organic Choir”: a group based on rotating leadership and partly-improvised original vocal music, unbounded by stylistic definitions. Since November 2015, Merel has brought the ‘Vocal Leadership’ method to two Dutch conservatories, educating choir leaders during courses and a master’s degree in this relatively new discipline. In June 2018 Merel was awarded ‘Best choir conductor of 2018’ by the Netherlands Choir Festival, and MAZE was awarded ‘best Choir of the Netherlands’.